Тодор Пенков показа как е убил майка си

В родната си къща на ул. "Ген. Столетов"

Тодор Пенков показа днес на разследващите полицаи, как точно е причинил смъртта на своята майка Руска Димитрова, съобщи ИА Добруджа. Малко след 9.30 часа Тодор бе изкаран от ареста и заведен в родната си къща на ул. "Ген. Столетов", където показа как е извършил убийството и как е скрил трупа в гаража.
Припомняме, че Тодор Пенков направи пълни самопризнания, че именно той е извършител на тежкото престъпление. Неговите роднини, които няколко пъти протестираха в негова защита, няма да обжалват.
Категорично е установено, че по време на ареста е инсценирал гърч и се е самонаранил. Няма данни за полицейски произвол или насилие.
Руска Тодорова изчезна в края на месец април миналата година. В началото на януари съвестта на нейния съпруг Пеньо проговори и той отиде сам в Полицията, за да съобщи, че Руска е убита от сина им и скрита в гаража на къщата.
След ареста на Тодор неговите роднини организираха пред ОД на МВР няколко протеста в негова защита, като твърдяха, че той е подлаган на тормоз в ареста и затова е направи самопризнания. В крайна сметка се оказа, че той самият е инсценирал гърч и се е самонаранил. 27-годишният Тодор дори написа писмо, в което заплаши, че ще сложи край на живота си.