Убиецът на жени трябвало да лежи повече в затвора

12 години затвор при първоначален „строг“ режим се стори малка присъда за прокуратурата

Окръжна прокуратура-Бургас протестира присъдата на Драгия Радневски, който уби две жени в бургаския квартал „Долно Езерово“. Окръжният съд в града наложи на двойния убиец наказание „лишаване от свобода“ в размер от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според Прокуратурата, определеното наказание е явно несправедливо.
Драгия Радневски е признат за виновен за това, че на 27.10.2015 г., около 13.00 часа, в гр. Бургас, кв. „Долно Езерово”, предумишлено умъртвил двама души, с огнестрелно оръжие  - ловна пушка - престъпление по чл.116 ал.1 т.4 предл. III и т.9, вр. с чл.115 от НК.
Подсъдимият Драгия Радневски и пострадалата Иванка Андонова Стоянова се познавали, тъй като и двамата живеели в кв. „Долно Езерово” на гр.Бургас. Пострадалата Иванка била омъжена до м.Май 2014 г., когато съпругът й починал. Известно време след като останала вдовица, тя започнала да поддържа интимна връзка с Драгия Радневски. Двамата се срещали редовно, но продължили да живеят отделно, всеки в собствената си къща.
През последния месец преди извършване на деянието, отношенията между Радневски и Иванка се влошили и пострадалата поискала да прекратят връзка си, като заявила това на Радневски, който обаче не бил съгласен и продължил да я търси.
През последната седмица преди убийството, Иванка напълно спряла да вдига телефона на подсъдимия и отказала всякакви срещи с него. По същото време и подсъдимият вече бил налегнат от мисли за самоубийство предвид това, че приятелката му го оставила, липсата на парични средства, автомобилът му също се развалил и Радневски не виждал изход от създалата се ситуация.