Строят спортна зала „Арена Шумен“ (видео)

Тя трябва да бъда построена до 2 години

Идейния проект за новата многофункционална спортна зала показа кметът Любомир Христов пред журналисти. „Арена Шумен“ ще се намира на мястото на бившето поделение на Пети полк и ще има 2000 места, съобщи ТВ Шумен.
Градоначалникът показа какво е извършено до момента по подготовката на терена след събарянето на сградите в бившия военен имот.
„Обработеният материал от строителните отпадъци ще бъде използван за изравняване на терена“, уточни Любомир Христов. Той подчерта, че графиките са само част от идейния проект, който може да търпи неголеми промени, тъй като е съгласуван и с местната камара на архитектите.
„След като бъдат утвърдени средствата от Министерски съвет, вече ще направим обществена поръчка за изготвяне на работен проект и тогава ще започне изграждането на залата“, обясни Христов. По думите му, „Арена Шумен“ трябва да бъда построена до 2 години.
„В „Арена Шумен“ ще има тренировъчни зали, зали за конференции, фитнес зала, заведение за бързо хранене и всички помещения, които се изискват за една многофункционална зала“, обясни Любомир Христов.
До нея ще бъдат изградени паркинг, хотел за спортистите и гостите на града, както и няколко жилищни сгради. Предвижда се по-късно до спортното съоръжение да бъдат направени и открити игрища за баскетбол.