Защитата на убиеца от Сл. бряг: Защо само той е в ареста?

Крими

17-06-2016, 16:58

Снимка:

интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първо дело за стрелбата в Сл. бряг: Славов остава в ареста

Второто дело след престрелката се гледа при свръхмерки за сигурност. Славов отново с бронежилетка

Мярката на убиеца при престрелката в Слънчев бряг, който днес за пореден път поиска да бъде пуснат под домашен арест, няма да бъде променена, решиха магистратите. Той остава в ареста, въпреки обяснението му, че се страхува за живота си там.  Въпреки, че на този етап все още няма категорични доказателства кой първи е открил стрелбата на 8 юн вечерта в Слънчев бряг, съдът отхвърли възмогността стрелбата на 31-годишния Тодор Славов да е била при неизбежна самоотбрана. 

Тодор Славов беше транспротиран до съдебната палата в Бургас при сърхмерки за сигурност. Той за пореден път беше с бронежилетка. За да гарантират безопасността му, полицията го ескортира през подземния паркинг. По време на процеса днес стана ясно, че гарда на Митьо Очите, Алексиев е застрелян в гръб с два куршума, а проектилите открити в тялото му, са от пистолета на Славов, а записите от видеокамерите в ресторанта липсвали. Собственикът на ресторант „4 You" Николай Иванов е взел със себе си записите от охранителните камери в ресторанта и ги е оставил у дома си. След това обаче някой друг ги е взел и сега изобщо не се знае каква е съдбата им.

Защитата поиска по лека мярка за своя клиент. Адвокаът му пледира стрелба при неизбежна самоотбрана и днес в съда риторично попита: "Вие как бихте реагирали, ако към вас има насочен пистолет?"