Бразилецът Едер прати в осминафиналите Италия на Конте

Играчът на Интер донесе победата на "скуадра адзура" срещу Швеция две минути преди края на мача

Роденият в Бразилия, италиански национал, Едер прати "скуадра адзура" на осминафинал на европейското първенство във Франция. Той отбеляза единственият гол в мача срещу Швеция на Ибрахимович, след като Киелини изпълни тъч към  Дзадза, който подаде много добър пас на нападателя.  А Едер с бразилска техника премина покрай шведските защитници и вкара победното попадение. За пореден  път на европейското първенство във Франция падна гол в последните минути на мача.


Едер дойде в Интер през тази зима,след като преди това бе играч на Сампдория.
Треньорът на "скуадра адзура" Антонио Конте прояви усет и пусна в игра Едер срещу Швеция, който се отплати с така важния победен гол.

Първото полувреме на мача се разви прекалено позиционно, откъм разположение на играчите по терена. Киелини се бе заел с опазването на Ибрахимович и разбира се се справи в опазването. Затова на моменти шведската звезда изпадаше в нервни изблици.


В 82-ата минута Марко Пароло отправи топката към вратата на шведския вратар Исаксон, но тя се отби в напречната греда. В края на мача шведите поискаха дузпа, но такава абсолютно нямаше, защото техен играч се строполи явно в наказателното поле на италианците.



Във временното класиране Италия поведе с 6 точки. Швеция остана с една. Толкова има и Ейре. А Белгия все още е с нула. В събота 18 юни играят  Белгия и Ейре. Равенство между двата отбора ще остави преждевременно Италия на върха.