Голямата надпревара започна: Старт на Европейското по триатлон

Спорт

18-06-2016, 12:07

Снимка:

Burgas.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейското първенство по триатлон стартира тази събота в Бургас

Състезанията вече започнаха, а финалите ще бъдат утре

Започва Европейско първенство по триатлон. Тази година най-голямото континентално състезание по триатлон се провежда в Бургас. Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага - уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане.
Състезанието започва днес и ще продължи до утре (19 юни). Старт/финалът ще е близо до културен център "Морско казино". Официалното откриване, в присъствието на заявилите участие над 250 атлети, беше в петък от 17.00 часа на открита сцена "Охлюва". Организатори на Европейското първенство са Българска федерация по триатлон /www.bgtriathlon.org/ и Община Бургас.
Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина. 
Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.