Жена с бурка отмаря в Морската градина

Новините

19-06-2016, 11:00

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас забрани носенето на бурки

„Дейли Мейл”: И България забрани бурките!

Санкциите за подобно нарушение са от 500 до 5000 лв.

Общинският съветник Георги Дракалиев е забелязал жена с бурка в Морската градина на Бургас. Самият той преди време внесе докладната, забраняваща облекло, което прикрива лицето. Мюсюлманката само е била предупредена от органите на реда, тъй като наредбата ще влезе в сила до няколко дни.

„Оказа се една група от 4 души. Само едната жена беше с бурка, изцяло забулена, виждаха се само очите. Мъжът й говореше български език с акцент и придружителите им бяха местни, български граждани. Жената мълчеше през цялото време, казаха ни, че е от Дубай. Съпругът й се държеше доста агресивно. Не спираше да ни прекъсва, апострофира. Ние се държахме възпитано, но имаше граждани, наблизо, които не бяха чак толкова толерантни. Един мъж на съседната пейка беше на прага да избухне. Ние ги предупредихме, че рискуват по този начин да попаднат в епицентъра на скандали“, разкри Дракалиев.

Този път жената се е разминала с глобата, защото наредбата все още не е влязла в сила. Предвидените сакнции за подобно нарушение са от 500 до 5000 лв.