Анжелика Олмо и Давид Фаджаро грабнаха златото в първия ден на триатлона

Днес (19 юни) Европейското първенство по триатлон продължава

23–годишните Анжелика Олмо от Италия и Давид Кастро Фаджардо от Испания спечелиха златните медали на Европейското първенство по триатлон за мъже и жени до 23 г., което се проведе в Бургас.
Европейската шампионка от 2014 г., победителка от Гран При 2015 и шампионка на Италия, финишира с първо време. Карабинерка по професия, Анджелика Олмо показа невероятен дух и надделя равностойната конкуренция на общо 42 състезателки в надпреварата.

При мъжете, сред 62-ма състезатели, златото грабна Давид Кастро. Битката тук беше много оспорвана, но испанецът изненада съперниците в бягането и пресече финала за 00:59:51 мин. Негови подгласници станаха италианецът Дани Кити и Сагив от Израел.

Днес (19 юни) състезанието по триатлон продължава с Европейската купа за младежи и девойки до 19 години, състезания за юноши и девойки до 15 години и Чалъндж турнир за професионалисти и аматьори над 19-годишна възраст. 
Началото бе дадено в 8:30 сутринта, а в 12:00 е отборното състезание за мъже и жени на щафетен принцип. Тимовете са съставени от по 4 поста (двама мъже и две жени, като няма значение от подредбата им). Всеки от състезателите ще трябва да преплува 300 метра, да кара колело 8 километра и да бяга километър и половина. За финал в 14:00 часа започва и Чалънджът.