Фестивалът „Добрич Мези” ще събира благотворително средства

Добрич Лайф

21-06-2016, 14:58

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Добрич мези” в края на юни

“Добрич Мези” идва!

Готварски умения ще мерят Кметъла Цонко Цонев и кмета Йордан Йорданов

Едно незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква жителите и гостите на града в рамките на фестивала на балканската култура и кулинария – „Добрич Мези”.

Всички средства от благотворителните инициативи по време на Фестивала , ще бъдат предоставени за купуване на консумативи за детското отделение в болницата в Добрич, съобщи кметът  Йордан Йорданов на пресконференция днес.

Звезден футболен мач между отбор на общината и състав с участието на Кристо, Спенс, Скандау, Румънеца и Енчев и други шоумени също ще събира средства за малките пациенти.

Фестивалът, който ще се състои в дните от 24 до 26 юни, ще бъде микс от различни формати - музика, спорт, вкусна храна, добавиха от фондацията "Румънеца и Енчев", която организира събитието в партньорство с общината. "Очакваме на танцовия уъркшоп, на който ще бъдат преподавани открити уроци по фолклор, да се извие повече от стометрово хоро", каза Георги Енчев от фондацията. Детската спортна академия ще даде старт на състезания по стрелба с лък, футбол, баскетбол, ще има надпревара с велосипеди и тротинетки. Готварски умения в петък по обяд ще мерят Кметъла Цонко Цонев и кмета на Добрич Йордан Йорданов

На сцената ще стъпят сръбският певец Бобан Здравкович и трубачи "Цариброд", Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев и други изпълнители. Майстори на грила от различни региони в страната, от Сърбия, Турция, Гърция ще поведат фестивалната публика на балканско кулинарно пътешествие, съобщи днес  Георги Енчев. Над 1000 награди са подготвили организаторите на „Добрич Мези”.