Попчето остава в ареста

Крими

22-06-2016, 12:38

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха двамата съучастници на Петър Попчето

Предвиденото наказанието за подобно престъпление е от 5 до 12 год. лишаване от свобода

Рецидивистът Петър Попчев, който беше задържан за побой на мъж, доведен до кома, в градинката край ж.п. гарата в Бургас, остава в ареста. 
По внесено искане от Районна прокуратура - Бургас, Съдът го задържа под стража. Той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на мъж. 
Припомняме, че инцидентът стана на 19 юни в гр.Бургас, на пл. „Царица Йоана“ (градинката до ж.п. гарата, срещу Старата поща). В условието на „опасен рецидив“, нанасяйки множество  удари с ръце по лицето, Попчев причинил сериозни травми на мъжа.
Според прокурора, от събраните към момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Попчето е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие, като мотивира твърдението си с тежестта на наказанието за подобно тежко умишлено престъпление, която е „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 12г. Прокурорът добави, че Петър може да извърши ново престъпление, като тази възможност се обуславя и от факта, че той вече е бил осъждан за опит за убийство.
Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража Петър Попчев.
Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.