Спецченгета се връщат на местопрестъплението в Слънчев бряг

Правят възстановка на стрелбата от 8 юни, специално за хората на Божидар Кузманов

Разследващите се върнаха на местопрестъплението в Слънчев бряг за пореден оглед, но с възстановка на действията от 8 юни вечерта. Тогава в масова престрелка между групата на Димитър Желязков и Божидар Кузманов по прякор Кравата загина охранител на Очите, а друг негов приближен Никола Маринов беше ранен.

Самият Желязков все още е в критично състояние, с риск за живота. Той беше улучен от 5 куршума в тялото, но по него са били изстреляни поне 7.  

В заведението, където стана престрелката -  "4you", преди днес започна процесуално-следствено действие от разследването за кървавото меле.

Спецченгетата ще разиграят отново действията от нощта на 8 юни, но основно на действията на собственика на заведението и охранителите му, които стреляха по Митьо Очите и хората му.

Разследващите са призовали Кузманов и всички останали от обкръжението му, които във вечерта на сблъсъка са били в ресторанта, за да изяснят точното разположение и реакция на всеки един от тях при влизането на Димитър Желязков и обкръжаващите го гардове. 

Припомняме, че в показанията си Божидар Кузманов, твърди че е бил ударен от хората на Очите. Бургаска прокуратура обаче излезе с твърдение, че преди престрелката не е имало физическа саморазправа.

Очаква се за възстановката в Слънчев бряг да бъдат докарани и вече обвиняемите Тодор Славов, Георги Иванчев и Радослав Димитров, които са в ареста. Има и анонимни свидетели.

Ръководител на полицейския екип е Златко Пеев – един от най-добрите разследващи полицаи в ОД на МВР в Бургас.