Ирена Соколова посети Пекинския университет за езици и култури в Пекин

Зам.-председателят на парламентарната комисия по култура и медии в Народното събрание Ирена Соколова и народните представители, които  са на официално посещение в Китай, посетиха Пекинския университет за езици и култури и присъстваха на откриването на изложбата на проф. Пламен Легкоступ “Impressions of Civilizations” в университета.
Българските гости бяха посрещнати с демонстрация на чаена церемония, калиграфия и изпълнения на традиционни китайски музикални инструменти.
„Изключително съм впечатлена от таланта на тези артисти“, сподели Ирена Соколова и изрази своята искрена благодарност към една от художничките, която я изненада с личен и специален подарък – неин портрет.
Партийният секретар на Пекинския университет за езици и култури Ли Юмин приветства делегацията и отбеляза, че в университета се обучават студенти от 147 страни, сред които и България. Той  подчерта, че е важно да се насърчи взаимното познаване, културния и образователен обмен между България и Китай, защото това ще създаде един жив мост между двете страни.
„Готови сме да си сътрудничим с български университети и да увеличим обмена на преподаватели и студенти“, уточни той и добави, че българите са добре дошли в Пекинския университет за езици и култури.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен