Кметът Фандъкова провери реконструкцията на бул. „Владимир Вазов”

Мисия София

30-06-2016, 12:52

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ръст на нощувките с цел туризъм в София

Мащабни ремонти в София от следващия месец

Преди по-малко от месец започна работата по цялостната реконструкция на бул. „Владимир Вазов“ и 1,5 км от бул. „Ботевградско шосе“ и обектът напредва. Трасето е дълго над 6 км. Ремонтът включва цялостно саниране на мостовите съоръжения, които не са ремонтирани, откакто са построени, подмяна на настилките, тротоарите, осветлението. Това каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строително-ремонтните работи на бул.“Владимир Вазов“.
Ремонтът ще бъде съобразен и с изграждането на новата метростанцията на бул. „Владимир Вазов“.
Реконструкцията на бул. „Владимир Вазов“ започна на 7 юни. Тя включва 5.2 км на бул.“Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул. "Ботевградско шосе” от ул. "Витиня" до ул. "Летоструй". Общо около 6.7 км. Изцяло реконструирани ще бъдат 11 съоръжения – 10 мостове и надлези и 1 подлез под бул. “Владимир Вазов” – ул. ”Витиня”. Стойността на инвестицията за цялостна рехабилитация на бул. „Владимир Вазов“ възлиза на 16 млн. лв.
Строителните работи се извършват поетапно. Работи се по “Надлез по бул.”Владимир Вазов” над ул. ”Резбарска” – южно платно”; “Мост по бул. ”Владимир Вазов” над Слатинска река при кръстовище с ул. ”Витиня”; “Пешеходен подлез под бул. “Владимир Вазов” – ул. ”Витиня”; Надлез по бул.”Владимир Вазов” при ул. “Бесарабия” над ж. п. линия (Естакада по бул.”Вл. Вазов” над ул. “Рилска обител”)”.
През следващата година ще бъде реконструиран и стария мост „Чавдар“, с което ще бъде завършена цялостната реконструкция на всички основни мостови съоръжения на територията на София. Досега Столична община е изпълнила ремонтите на 140 от най-големите мостови съоръжения.
В момента се работи по реконструкцията ул.„Богатица“, която се очаква да приключи в края на октомври. От 2 юли тази година започва работата по втория етап на ремонта на бул. „Витоша“ от бул.“България“ до Южния парк заедно с трамвайните линии, а от 6 юли започва разширението на бул.„Черни връх“. Първият етап е от ул.„ Филип Кутев“ до ул.„Акад. Иван Буреш“. От 7 юли започва изграждането на продължението на ул.“Обиколна“ в ж.к.“Дружба“. В средата на юли започва работа по рехабилитация на ул.„Козлуй“, където също ще се подменя релсовия път.