"Бургасбус" чества своя четвъртвековен юбилей

Новините

01-07-2016, 10:10

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартът на новата транспортна схема се отлага

Получаваме 10 милиона лева от Европа за интегриран градски транспорт

Днес превозваческата фирма отбелязва 25 години вярна служба

Преди 25 години автобусните превози на територията на община Бургас са отделени от общия автотранспорт и е създадена фирма "Бургасбус". 

През тези години предприятието преживя икономическа стагнация, резки скокове в цените на горивата, инфлационната вълна, но старанието за качествено обслужване на неговите пътници винаги е било част от визитната картичка на дружеството.

"Желая на всички настоящи и бивши служители здраве, щастие и все така да ви сочат като добрия пример в останалите български градове. Общественият ни транспорт не е само новите автобуси и тролейбуси, а и хората, които работят в тях, в гаражите, работилниците и администрацията на "Бургасбус". А вие работите добре и това го виждат всички жители и гости на града. С инвестициите, които направихме през последните години, бъдещето на дружеството е обезпечено за десетилетия напред. Община Бургас ще продължи да подобрява условията за труда ви, а от вас очакваме само едно - доволни пътници!" - с тези думи кметът Димитър Николов поздравява всички служители на фирмата.

Днес "Бургасбус" ЕООД  е общинско предприятие с над 800 служители, което го превръща в един от най-големите местни работодатели. За достойния си труд те получават достойно възнаграждение. Социалната политика на "Бургасбус" е пример за подражание за повечето фирми в страната.

Благодарение на изпълнявания от Общината проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", подкрепен от усилията на колектива, в момента техническата обезпеченост на "Бургасбус" е уникална за системата на обществен транспорт в България.

Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните средства са климатизирани и пригодени за обслужване на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. "Бургасбус" е лицензиран и за международен автобусен превоз на пътници.