Двама каналджии - баща и син, се споразумяха със съда

Мъжете бяха задържани за трафик на 43 бежанци

Районна прокуратура-Бургас постигна споразумение с две лица за това, че противозаконно са подпомогнали 43 чужденци да преминат през границата на страната ни .
По внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура – Бургас, на 28.06.2016г. Районен съд – Бургас одобри споразумение, с което двама мъже-баща и син, бяха признати за виновни за това, че са подпомогнали 43 чужди граждани да преминат на българска територия. 
Първият от тях, Ангел П. на 49г., се е признал за виновен в извършване на престъпление, като е приел да изтърпи ефективно наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим в затвор. На Ангел П.  е наложена и „глоба“ в размер от 3000 лв.
Вторият от тях, Ивайло П. на 19г., също се е признал за виновен, като е приел да му бъде наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от три години.
Припомняме, че Ангел П. и Ивайло П. бяха задържани на 01.10.2015 г., на бензиностанция в .Бургас с товарен микробус марка „Фолксваген“, в който се намирали 43 чужди граждани, двама от които лица под 16 години.

Съдебният акт на РС Бургас е окончателен и не подлежи на обжалване.