"Тайната вечеря на дякона Левски" докосна сърцата на разложани

Завърши тазгодишният театрален фестивал в Разлог

7-дневното пътешествие из света на пиеси и творби от различни автори, въплътени в театрални постановки, които бяха представени в Разлог, приключи. В рамките на 7 дни жители и гости на планинския град се докоснаха до мистерията и обаянието на театъра и актьорите, които показаха майсторство и класа.
Театралните празници в Разлог се провеждат за пета поредна година и са факт благодарение на Община Разлог и Нона поп арт. Афишът е подреден от актрисата Нона Йотова и драматургът в Народния театър “Иван Вазов“ Розалия Радичкова. На закриването зам.кметът на Община Разлог по социалните дейности Венцислав Гърменов благодари за труда, положен от всички, които се включиха в организацията и реализираха събитието в Разлог. Той подари на Нона Йотова и Розалия Радичкова почетни плакети от Община Разлог, гравирани с имената им, за принос в организирането на Театралните празници „Звездите на театъра“.
В последната вечер на сцената излязоха актьори като Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Георги Налбантов, Антоанета Добрева-Нети, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Иван Радоев и др. Постановката на Стефан Цанев „Тайната вечеря на дякона Левски“ закри Театралните празници “Звездите на театър“ Разлог 2016.
От 24 до 30 юни на сцената на НЧ „15.09.1903-1909“ излязоха най-добрите актьори на България, които изиграха култови за сезона спектакли. Празниците на театъра в Разлог бяха открити от Камен Донев и танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“ с пиесата „Възгледите на един учител за народното творчество“. Публиката се наслади още на постановките „Семеен албум“, „Бел Ами“, „Госпожица Юлия“, „Иванов“, „Дакота“.
Актрисата Нона Йотова сърдечно благодари на публиката, която със затаен дъх проследяваше всеки един спектакъл и пожела здраве и щастие на всички, а следващата година отново да се срещнат на сцената на читалището в Разлог.