Подготвят поредното издание на "Дни на класиката в Балчик"

Добрич Лайф

02-07-2016, 13:10

Снимка:

balchikclassicdays.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха шестото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик"

Стартът е с прочутата творба на Карл Орф "Кармина Бурана"

Седмото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик" отново събира именити музиканти, съобщават от общината, която е организатор на събитието.
Емблематичният за фестивалното лято по Черноморието форум ще бъде открит на 23 юли с прочутата творба на Карл Орф "Кармина Бурана" в изпълнение на Държавната опера в Русе. Един от най-търсените клавирни ансамбли в света - дуото Аглика Генова и Любен Димитров, ще пристигне от Германия, за да представи програмата си "Пиано за двама", информира Сава Тихолов - началник на отдела "Култура, протокол и връзки с обществеността" в общината. Водещото име в съвременната българска кларинетна школа Боби Йоцов също ще насърчи публиката да потърси хармонията с вибрациите на своя инструмент. Клавирният съпровод ще бъде на Огняна Соколова.
Сцената "Мистрал" ще приеме на 26 юли известното трио "Арденца", което ще изпълни произведения на Антон Аренски и Астор Пиацола. Арии и ансамбли от любими на публиката опери, оперети и мюзикъли ще представят солисти на Софийската и Бургаската опера в съпровод на оркестъра на музикалния институт в крайморския град. Внуците на професор Панчо Владигеров - Екатерина, Александър и Константин Владигерови, идват от австрийската столица Виена на 28 юли. Именитото семейство заедно с Линда Манчева, Недялко Недялков и Стоян Янкулов-Стунджи ще "забърка" музикален микс от класика и джаз. Финалният акорд на "Дни на класиката в Балчик" ще постави на 30 юли Симфоничният оркестър на Българското национално радио с тромпета на Петър Македонски, информират от общината.