Отново в Балчик и Албена на помощ идват румънски полицаи

По двама за юли и август

От 1 юли до 31 август по двама румънски полицаи ще патрулират в Балчик и Албена, това съобщи във Варна главният секретар на МВР – гл. комисар Георги Костов.

Общият брой на пазителите на реда от Румъния е 16. Те ще работят в съвместни патрули с българските си колеги през лятото по морето.  Румънските полицаи ще патрулират  освен в Балчик и Албена и  в курортите „Златни пясъци” и „Слънчев бряг”.

Всичките владеят добре български език и поне още един чужд език. Успоредно с това стартират и съвместни автопатрули, които ще следят за реда по пътищата в граничните райони, допълни главният секретар на МВР.

„Благодарим за подкрепата на местната власт в лицето на кмета и на областния управител за подкрепата. Варна е доказателство, че когато местната власт и правоприлагащият орган в лицето на полицията, имат добра комуникация, продуктът „сигурност“ е с възходящ растеж“, каза още той.

Във Варна ще заработи общ координационен център на Министерството на вътрешните работи и Националната агенция по приходите, който ще следи за нарушения в курортните комплекси. Контролните органи ще следят за престъпления, които нанасят вреда на бюджета, обяви изпълнителният директор на приходната агенция Бойко Атанасов.