Световна титла за България

Спорт

05-07-2016, 10:38

Снимка:

starazagora.bg

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елена Узунова триумфира със световната титла в Стара Загора

На Световното първенство за хора с увреден слух в Стара Загора

Със световна титла за България и световен рекорд приключи 3-то Световно първенство за хора с увреден слух, което се проведе в Стара Загора от 26.06. до 02.07.2016 г.
Елена Узунова триумфира със световната титла в дисциплината хвърляне на копие, на новия полигон за хвърляния на спортен комплекс „Берое“. В четвъртия си опит родната състезателка, която миналата година записа световен рекорд на европейското първенство в Полша, регистрира постижение от 46,28 м. Втора, само на 22 см, с 46,06 м, остана Ан Ю Ксю от Тайпе, бронзът отиде при Анастасия Мамлина от Русия с 45,35 м. Ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова награди световната шампионка и призьорките.
Световен рекорд в дисциплината скок на височина постави представителката на Русия Кристина Карапетрян, която преодоля 180 см от трети опит. Старото най-добро постижение от 175 см бе на Маргарита Халко от Беларус. В скока на височина при мъжете руснака Денис Федоренко остана на 1 см от световния рекорд, преодолявайки 211 см. Само 48 стотни не достигнаха на кенийския състезател Симон Чероно да запише върхово постижение в бягането на 5 000 м.
Представителят на Международната федерация на глухите Димитри Ребров и техническият делегат на IAAF Ричард Пиърс от Австралия дадоха много висока оценка на Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ за отличната организация.
През 8-те състезателни дни в оспорваните надпревари се включиха над 350 атлети от 33 държави, които излъчиха шампионите в 42 дисциплини при мъжете и жените.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен