Една скулптура на Пясъчния фестивал остана незавършена (снимки)

Животът

07-07-2016, 13:24

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Star Wars и още много кино герои на Фестивала на пясъчните скулптури (снимки)

Големият художник и скулптор от Русия – Анатолий Лунин не успя да извая своята творба

Деветото издание на Фестивала на пясъчните скулптури отвори врати в началото на този месец и вече събра хиляди посетители от страната и чужбина. Гостите на уникалната експозиция могат да се насладят на любимите си герои от големия екран – Батман, Тарзан, костенурките нинджа, Малкият принц, персонажи от „Междузвездни войни”, „Зоотрополис”, „Замръзналото кралство” и мн.др.

Но една скулптура остана незавършена. Тя не можа да се преобрази под умелите ръце на своя създател. За съжаление големият художник и скулптор от Русия – Анатолий Лунин не пристигна на тазгодишното издание на фестивала. Той почина само три дни преди началото на работите по извайването на фигурите.

Талантливият автор не успя да вдъхне живот на своята творба, тъй като съвсем неочаквано за всички, загуби своя. А сега една ярка звезда на небето огрява Пясъчния фестивал и блести над тъжно примрялата фигура, обвита в кофраж.

Организаторите на събитието са взели решение да оставят насред кино героите от пясък незапочнатата фигура на Лунин, а пред нея са окачили табло, изобразяващо красивите му произведения през годините. Така всички посетители могат да поспрат за миг и да си спомнят за Толик и неговите чудни творения.

Лунин бе автор на едни от най-прекрасните скулптури на Пясъчния фестивал. Той създаде морски раковини над вода, индианци, Маша и мечока, Червената шапчица, Чарлз Дарвин, Бийтълс, Бенгалска джунгла и мн.др.

Почивай в мир, Толик! Завинаги ще помним твоя талант и невероятните фигури, които оживяха под вълшебните ти ръце!

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен