Обама ще съкрати престоя си в Европа, за да посети Далас

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп са преустановили кампаниите си

Американският президент Барак Обама ще съкрати посещението си в Европа и ще отпътува до Далас следващата седмица, след смъртоносната засада в града, която отне живота на петима полицаи, съобщи Белия дом, предаде AFP.

„Президентът прие поканата на кмета на Далас Майк Роулингс да посети Далас следващата седмица“, съобщи говорителят Джош Ърнест в заявление, добавяйки, че Обама ще се върне в САЩ в неделя вечерта – един ден по-рано от планираното.

Двете най-вероятни кандидатури, които ще се изправят на предстоящите през ноември президентски избори в САЩ, Хилари Клинтън и Доналд Тръмп са преустановили кампаниите си, пише The New York Post.
По график, Тръмп трябваше да се появи в Маями, където той планираше да произнесе политическа реч наречена „Да успеем заедно“. В заявление, Тръмп определи стрелбата в Далас като „координирана, предумишлена атака върху мъжете и жените, които ни осигуряват сигурността ни“.
Клинтън трябваше да се появи заедно с Джо Байдън в петък на предизборен митинг и благотворително събитие. „Заради трагичните събития в Далас, събитието от кампанията с Джо Байдън се отлага“, съобщават от предизборния щаб на Клинтън.
В Тутър Клинтън написа: „Скърбя за полицаите, убити докато изпълняват свещения си дълг да охраняват мирните протестиращи, за техните семейства и за всички, които служат заедно с тях“.