Погнаха Слънчев бряг и за нивата на шума

Туризъм

10-07-2016, 12:39

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Бъчварова: 200 мигранти чакат да бъдат върнати в Турция

В момента полицията в Бургас и Несебър работи изключително добре, обяви Румяна Бъчварова

Органите на реда започват проверки и за нивата на шума в курорта Слънчев бряг. Това обяви пред Би Ти Ви вътрешният министър Румяна Бъчварова.
В Слънчев бряг е все по-сигурно. Текат проверки и за нивото на шума, заяви Бъчварова. Тя каза, че и тази сутрин разговаряла с подчинените си, опериращи в региона.
„Показахме, че може да се въведе ред. Оказа се, че Слънчев бряг е вторият град по големина в България по време на сезона“, изтъкна министърката.
Натрупването на проблеми в Слънчев бряг през годините се дължи на това, че органите за контрол и тези, които трябва да разследват престъпления, не са си вършили работата. Вече няма монопол на наркопазара, каза още тя.
На въпроса дали ще има кадрови промени в полицейските управления в Бургас и Несебър, Бъчварова отговори, че това ще бъде решено след течащите там проверки.
„В момента работят изключително добре в Бургас и Несебър“, заяви министърката.
Обвиненият в лидерство на престъпна група в Слънчев бряг Божидар Кузманов все още се издирва, каза още Бъчварова.
На въпрос какво мисли за факта, че дъщеря й – журналистката Лора Филева иска оставката на Вежди Рашидов след последния скандал с него, министърката обяви, че тя е зрял човек и е нормално двете да са на различни позиции.
Румяна Бъчварова обясни, че като част от правителството никога няма да поиска оставката на колега. Освен това от друга страна медиите трябвало да носят своята отговорност, когато критикуват, и да съобразяват дали това е реална оценка на обществото.