Бум на пожари в Югозапада през уикенда

Сухи треви горяха в землището на село Джигурово

За пожар с преки материални загуби е съобщено от къща в село Падеш. Огънят е погасен от два екипа на РСПБЗН-Благоевград. Причините са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция – 120 кв.м., дограма 15 кв.м.

Сухи треви горяха в землището на село Джигурово между селата Джигурово и Склаве, собственост на частни стопани. Пламъците са погасени от 3 екипа на РСПБЗН-Сандански. Причина за пожара е човешка небрежност. Унищожени са лозя – 12 декара, овощни дръвчета (праскови) – 15 броя.

Пожар с преки материални загуби пламнал и в помощно помещение към сладкарски цех в Петрич, улица "Стою Хаджиев". Пламъците са погасени от екип на РСПБЗН-Петрич. Причина за пожара е късо съединение. Щетите са опушен таван – 2 кв.м., опушени стени – 1 кв.м., кабели – 4 м.

Сигнал за пожар е получен от РЦ-112 за пожар в автомобил на пътя между Мелник – село Кърланово. Изпратен е екип на РСПБЗН – Сандански. Автомобилът е унищожен при пожара. Причината е късо съединение в ел. инсталацията на автомобила.

Пожар пламнал и в апартамент в Гоце Делчев. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Гоце Делчев. Причината е забравена тенджера на електрически котлон. Щетите са опушени стени и тенджери.

Къща в село Дреново е пламнала. Пожарът е погасен е от екип на РСПБЗН Петрич. Причината е запалена газова бутилка. Изгоряла е покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, мебели.

Сухи треви, храсти и лозови масиви са горели в землищата на селата Марикостиново и Марино поле. Пламъците са погасени са от 4 екипа на РСПБЗН Петрич. Унищожени са 1 000 дка сухи треви и храсти и 3 дка лозови масиви.

5 пожара са гасили през почивните дни екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежност, горели са сухи треви и храсти. Щети е нанесъл пожарът в землището на Кюстендил в местността „Мичевица“. Изкорели са 10 дка шипка и 200 м пшеница. Пожаът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН - Кюстендил.