Началникът на отбраната ген.К. Попов наблюдава учението „Бриз 2016”

Общество

14-07-2016, 18:23

Снимка:

пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 1 700 военни от 5 страни в "Бриз 2016"

Започва военноморско учение Бриз 2016

Генерал Константин Попов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев наблюдаваха действията на корабните групи

Началникът на отбраната генерал Константин Попов посети днес, 14 юли, бреговия щаб на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”. Генерал Константин Попов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев наблюдаваха действията на корабните групи от борда на вертолет, които включваха отработване на задачи и тренировки по провеждане на противоминни действия.

Корабите участваха и в противоподводно учение по защита на конвой от подводница, буксировка на море, отразяване на атаките на ракетни катери, отразяване атаките на въздушен противник от различно направление, маневриране на корабите от тактическите групи и свързочни учения. В Пункт за базиране Бургас се проведе тренировка за „Овладяване на наблюдателен пост на паравоенно формирование от морска група за специални операции” с участието на подразделението „Специални сили” на Военноморските сили, вертолети от морска вертолетна авиобаза „Чайка” и група с бойни бронирани машини „Хамър” от Втора Тунджанска механизирана бригада на Сухопътните войски.