„Пришълецът“ слага край на историята на Рипли

Зловещият звяр се завръща не в един, а в два филма

Един от най-страховитите фантастични персонажи на всички времена – свирепият и отблъскващ пришълец, нарисуван от вече покойния швейцарски художник Х. Р. Гигер, ще се завърне не в един, а в цели два филма.

На 23 юли, на предстоящото изложение Comic-Con ще се чества 30-годишнината от премиерата на "Пришълците". Ще присъстват голяма част от творческия екип на филма: режисьорът и сценарист Джеймс Камерън, продуцента Гейл Ан Хърд и актьорите Бил Пакстън, Ланс Хенриксън, Пол Рейзър, Майкъл Бийн, Кери Хен и разбира се, Сигорни Уивър.

В връзка с това Уивър даде интервю за Entertainment Weekly, в което споделя и няколко думи за сюжета на предстоящия "Пришълецът 5".

„Това е страхотна история и за мен е достатъчно, че моята героиня стига до финала. Сценарият е изключително оригинален, но в същото време ме задоволява и задоволява първичните нужди на пришълците, така да се каже.
Той отдава почит към работата на всички предишни страхотни режисьори в поредицата, но в същото време поема в напълно нова посока. И се надявам, че ще го заснемем. По някакъв начин Нийл следва и доразвива по-скоро историята на Джеймс Камерън.“

Думите й потвърждават вече казаното от режисьора Нийл Бломкамп - историята няма да следва "Пришълецът 3" и "Пришълецът: Завръщането", а ще бъде свързана с първите два филма: "Все едно пътят се разклонява и в едната посока са три и четири, а в другата посока е филмът на Нийл."

А ето и думите на самия Бломкамп:

"Първите два филма са ми любими. Затова искам да направя филм, който е свързан с "Пришълецът" и "Пришълците". Това е целта ми. Няма да игнорирам "Пришълецът 3" или "Пришълецът: Завръщането", просто искам да е свързан с първите два... Това е фройдистки кошмар. За мен това е интересното; да поставиш зрителите на ръба по традиционния, "преследва те чудовище" начин. А като добавиш и дизайна, и жизнения цикъл на Пришълеца, за мен това е творческо буре с барут."
Ридли Скот снима първия "Пришълец" през 1979 г. и се завърна към иконичния си проект 35 години по-късно с противоречиво приетата предистория "Прометей". На 4 август 2017 г. обаче легендарният режисьор ще избухне с „Пришълецът: Завет“ (“Alien: Covenant”). Новините, свързани с него, идват от страна на Дани Макбрайд, който ще изиграе пилота на колонизаторския кораб Covenant.

"Не знаех дали всичко ще бъде „зелени екрани“, но повечето неща са практически ефекти. Когато бягаш от пришълец, реално е човек в костюм, който е по петите ти. Декорите са невероятни и ти си сред тях. В един момент, докато сме на кораба, минаваме през доста бурно време и целият гигантски декор се тресе нагоре и надолу. Не ти се налага да използваш въображението си", споделя Макбрайд за работата върху филма.

Филмът на Скот е част от предшестващата събитията в "Пришълеца" трилогия, започнала с "Прометей". На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб Covenant открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чийто единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба "Прометей". Създателите на „Пришълецът: Завет“ (“Alien: Covenant”) обещават мрачен хорър без комедийни нотки.