Борисов: Не съветвам никого да пътува сега за Турция (Видео)

Мир с война и с убити не се постига, заяви премиерът

Тази нощ с колегите се събрахме извънредно в МС. В около 4:00 ч. направихме изказване пред медиите, в което заявих, че за всеки български гражданин, който работи, почива или има близки в Турция, се опитваме да се погрижим, написа в личния си профил във фейсбук премиерът Бойко Борисов. 
"Не съветвам никого да пътува сега за Турция. Външният ни министър се чу с външния на югоизточните ни съседи, по линия на специалните служби направихме необходимите контакти. Усилили сме максимално границата – с „Гранична полиция”, с военни части, екипи на външно министерство следят ситуацията – всички служби са си по местата.
Ние винаги сме били за спазване на конституциите и законите на която и да е държава, има си начини за сваляне и махане от власт – чрез избори. Мир с война и с убити не се постига, светът започна да свиква всеки ден да има десетки жертви и това да става нормално, а то не е! Готови сме да се отзовем по всякакъв начин за подкрепа на всеки български гражданин, който е в Турция. До този момент нямаме информация за ранени българи или жертви."