Мюзикъл и балетен спектакъл на плажа пред „Двореца” в Балчик

„Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” и „Дон Кихот”

Като част от тазгодишното лятно турне на Държавна опера Варна, на открита сцена "Двореца" от 21.00 часа на 22 юли на плажа, за пръв път в балчишкия залив  ще бъде поставен мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”.

Красивата музика на Андрю Лойд Уебър ще изпълни по неповторим начин това място, където преди почти век, кралицата – ценителка на изкуствата, е събирала отбран артистичен кръг от художници, архитекти, поети. Знае се също, че тя е изповядвала бахайството, което проповядва вяра в един общ Създател - Бог и човешко единение. На същото това място, чрез либретото на мюзикъла и великолепната актьорска игра  ще бъде пресъздадена древната еврейска притча за Йосиф, чиято поука е умението да прощаваш.

Вечните човешки стойности са в основата на всички големи произведения на изкуството.

Първото представяне на творбата е било на 1 март 1968 г. в Лондон, откъдето тръгва и световната й слава. В България "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" е поставян в Музикалния театър през 2000 г. от Светозар Донев.

Режисьор на варненската версия 2016 г. отново е Светозар Донев, българският господар на мюзикъла, както е известен сред музикалните среди. Диригент Страцимир Павлов, художник Иван Токаджиев, хореограф Светлин Ивелинов. Плакат и фотография Росен Донев.

Действащи лица и изпълнители: Йосиф - Богомил Спиров, Борис Луков; Разказвач - Ина Петрова, Вяра Железова; Яков - Пламен Георгиев, Закар Гостанян; Потифар – Георги Ханджиев, Анатоли Романов; Фараон - Свилен Николов, Пламен Долапчиев

Мюзикълът "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" е първият от големите проекти на открито, включени в културната програмата на Културен център "Двореца" за 2016 г..

На 6 август на същата сцена до "Тихото гнездо", недалеч от морския уют, ще бъде поставен и познатият на поколенията ценители на балетното изкуство - „Дон Кихот”.

Билети за мюзикъла "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" могат да бъдат закупени от касите на ДКИ КЦ "Двореца" и на Държавна опера – Варна, както и онлайн.