Левски отбеляза 71 години като град и 179 години от рождението на Апостола

Ритуалът започна с издигане на българския национален флаг и знамето на Общината

Заместник областният управител арх. Бойко Балтаков присъства на тържествата по повод 179-та годишнина от рождението на Апостола и 71 години от обявяването на Левски за град. Събитието уважиха още заместник – председателят на НС Иван Иванов и народният представител Владислав Николов. Гостите бяха посрещнати от кмета на Левски Любка Александрова и Председателят на ОбС Дочко Дочев.

Ритуалът започна с издигане на българския национален флаг и знамето на Общината, след което официалните гости поднесоха своите поздравления по повод празника. От името на Областния управител Ралица Добрева нейният заместник арх. Бойко Балтаков се обърна към жителите на Левски с думите:

„На днешния ден преди 179 години изгрява най-ярко светещата и до днес звезда в историческия небосклон на българската история. Васил Левски е неизчерпаема енергия, завет и мъдрост, доказали своята непреходност във времето. Неговият пример, неговите далновидни разсъждения, се превръщат в реални житейски дела на искрена и безкористна любов и обреченост на народното дело.” В поздравителния адрес от госпожа Добрева се казва още: „Като жители на достолепен град, носещ името на най- великата личност в българската история, Васил Левски, бъдете горди с привилегията да съхранявате неговите завети. Това изисква не само човешко достойнство и чест, но и осъзната отговорност за бъдещето!”

По повод навършването на 179 години от рождението на Апостола цветя и венци бяха поднесени пред паметника на Левски на градския гаров площад.