Сливат СОУ ”Дора Габе” и СОУ ”Любен Каравелов”

Животът

20-07-2016, 11:04

Снимка:

Областна управа Добрич

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците вече няма да кандидатстват след осми клас

Точки вместо оценки за учениците

Броят на учениците в едното училище е под 100

Да бъдат слети добричките общински училища СОУ „Дора Габе” и СОУ „Любен Каравелов” ще решават на сесията на 26 юли общинските съветници. Докладната записка се внася от зам.-кмета д-р Емилия Баева. На свое заседание утре Постоянната комисия по образование трябва да се произнесе по предложението на д-р Баева, съобщава dariknews.bg.

Причина за сливането на двете учебни заведения са малкото ученици в СОУ ”Дора Габе”. В момента там се обучават около 110 деца от 1 до 12 клас. Паралелките са маломерни, през миналата година там не са постъпвали първокласници и второкласници.

По-миналата година пък не е имало паралелка 9 клас. Към момента за новата учебна година също няма записани първокласници и се очаква броят на учениците на 15 септември да падне под 100.

Учениците в СОУ ”Любен Каравелов” са над 500, училището е с отлична база и има капацитет да приеме всички деца от „Дора Габе”, ако те пожелаят да учат там. Какво ще се случи с преподавателите от закритото училище и материалната му база ще стане ясно, след като Общинският съвет вземе решение за сливането, коментира зам.-кметът д-р Баева.