Убиецът на Майкъл Джексън издаде книга за живота му

Краля на попа искал да се ожени за Ема Уотсън

Майкъл Джексън бил хлътнал по актрисата от "Хари Потър" Ема Уотсън още, когато тя била на 11 години - пише британският таблоид Mirror, разказвайки любопитни факти от биографичната книга на личния лекар на Краля на попа д-р Конрад Мъри, озаглавена "Това е" (This Is It), която се появи на пазара на 19 юли.

Доктор Мъри разказва, че Майкъл се влюбил в малката Ема, щом я видял в ролята на Хърмаяни във филма за "Хари Потър". Тогава тя била само на 11 години. Той споделил с лекаря си, че е готов веднага да мине под венчило с Ема "ако нещо се обърка със сватбата с Хариет Лестър".

"Любовта му към дъщерята на неговия добър приятел Марк Лестър, знаменитият актьор-дете от`60-те години, беше пословична" - пише д-р Мъри. "Той се влюбил в малкото момиченце още докато тя била на 5 годинки и му гостувала в имението заедно с баща си. А когато навършила 12, това вече се превърнало във фикс-идея".

Според лекаря, Майкъл имал намерение да обсъди сватбата си с момичето с баща й, но преди това потърсил съвета на д-р Мъри и той го разубедил, че това изобщо не е добра идея. Той го посъветвал преди да предприеме каквото и да било да изучи много подробно законите във Великобритания и САЩ и да види как там третират материята за брак с непълнолетни. В книгата на д-р Мъри има цяла глава, посветена на манията на Майкъл Джексън и влечението му към общуване с непълнолетни.

Всъщност Майкъл Джексън го уговарял той да отиде и да преговаря с бащата на Хариет по време на концертите в Лондон в рамките на турнето му в зала 02 Arena през 2009, което така и не се осъществи заради смъртта на звездата през юни същата година.

"Той ми каза, че бил много добър приятел с бащата на Хариет и освен това той й бил кръстник. Когато го попитах на колко години е той ми каза, че не знае точно, но е около 12-годишна. Аз му казах, че тя е прекалено малка за годеница и то не само според нашите закони, но и според законите в повечето страни по света. доколкото си спомням единствено в Тринидад и Тобаго и в Индия е възможно да си уговориш годеница на тази възраст, но не и да се ожениш за нея. Това става по-късно, когато те навършат пълнолетие".

Тогава той му доверил, че ако нищо не стане с Хариет, той има резервен вариант - 11-годишната Ема Уотсън. Той също бил увлечен по нея, още когато я видял в първата серия на филма за "Хари Потър" през 2001 г. За нея той имал други планове: да си купи жилище в Лондон, за да бъде по-близо до нея и да живее там - след концертите в зала 02 Arena.

През последните години от живота му срещу Майкъл се водиха няколко дела за педофилия. Първото от тях бе за блудство с 13-годишния Джордън Чандлър, като делото бе прекратено след извънсъдебно споразумение между звездата и родителите на момчето. Тогава Майкъл се съгласи да им плати 20 млн. долара, в замяна на което те си оттеглиха иска. Бащата на момчето Ивън Чандлър сложи край на живота си след смъртта на Майкъл през ноември 2009.

През 2004 г. Майкъл отново трябваше да се изправи пред съда по обвинение в блудство, но през 2005 делото пак беше прекратено след извънсъдебно споразумение. Макар че нямаше официално обвинение срещу Майкъл Джексън за педофилия.

Майкъл Джексън почина скоропостижно през юни 2009 г. в резултат на злоупотреба с антидепресанти и болкоуспокояващи - най-вече с анестетика пропофол. По време на разследването на причините за смъртта му една от основните версии беше убийство и през 2011 на д-р Конрад Мъри бяха повдигнати обвинения за престъпна небрежност, предизвикала смъртта на поп-звездата. Той бе осъден на четири години затвор, но през октомври 2013 г. беше пуснат предсрочно заради препълване на затвора и заради добро поведение.

В книгата си д-р Конрад Мъри, разказва още интересни факти за странностите на гениалния музикант свързани с неговите сексуални прищевки и други капризи.