Кметът на Поморие прие новия посланик на Република Корея

Новините

21-07-2016, 12:49

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Женя Караилиева е новият управител на МБАЛ Поморие

Иван Алексиев даде старт на укрепването на дигата в Поморие

Освен балнеологията, любопитни за дипломата бяха още солодобивът, винопроизводството и археологическото наследство

Кметът Иван Алексиев посрещна в кабинета си новия извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България. Негово превъзходителство Шин Бунам бе акредитиран през май тази година и първата му официална визита в Бургаски регион започна именно с вчерашното посещение в Поморие.

По време на разговора бяха очертани някои от възможностите за установяване на двустранно сътрудничеството и обмяна на опит между Поморие и корейската република. Акцентирайки върху природните дадености и стремежа към тяхното опазване, кметът Иван Алексиев и заместник – кметът Илия Джингов запознаха Негово превъзходителство с Поморие като курортна дестинация.

Поморийските солници и соленото езеро предизвикаха интереса на почетния гост, който сравни лечебните свойства на нашата кал с тези на Мъртво море в Йордания. Н.Пр. Шин Бунам получи от г-н Алексиев покана през септември отново да гостува със семейството си, но като турист, за да се увери лично в невероятния ефект от калолечението и условията за туризъм в града. Поради отличните си първи впечатления от Поморие, посланикът и сега е отседнал в един от големите местни комплекси.

Освен здравеопазването и балнеологията, любопитни за дипломата бяха още солодобивът, винопроизводството и богатото археологическо наследство. По думите му градът ни дава възможности за укрепване и развитие на приятелските връзки между двете страни, тъй като има интересни история, култура и природни богатства.

От своя страна, кметът на община Поморие сподели възхищението си от постиженията на Република Корея в сферата на високите технологии и изрази желание за задълбочаване на отношенията в тази насока. „За нас е изключително важно да почерпим опит от най-добрите”, допълни Алексиев в края на срещата.