Миграционният натиск по границата е без изменение, заяви главният секретар

"Няма значение какво ние очакваме. Ние нямаме право да не сме подготвени", добавя главният секретар на МВР Георги Костов на въпрос дали се очаква засилване на миграционния натиск

"Миграционният натиск по турска граница е приемлив, без изменена динамика в сравнение с предишните дни. Така че, ако го обвържем с политическите събития в Турция, казвам спокойно, той е без изменение." Това е заяввил днес главният секретар на МВР Георги Костов по време на брифинг в Министерски съвет, предава БНТ.

По думите на Костов може да се каже, че определено обстановката по границите е по-благоприятна спрямо миналата година. Но в същото време е доста по-тежка в сравнение с по-минали години, заявява още той.

"Относно дали очакваме изменение на миграционния натиск към по-лошо, бих казал, че няма значение какво ние очакваме. Ние нямаме право да не сме подготвени", заяви още Георги Костов и отбеляза за присъствието на военните по границата.

"Подготвени сме за засилен миграционен натиск, но за него няма обективни данни да съществува в момента", заключи Георги Костов.