Кой ще замести загиналия Антон Йелчин в новия „Стар Трек“?

Все още не е ясно как ще „умре“ неговият герой Павел Чехов

Продуцентът на "Стар Трек" Джей Джей Абрамс увери, че изпълнителят на ролята на Павел Чехов няма да бъде заменян след внезапната смърт на актьор Антон Йелчин миналия месец.

"Мога да кажа с увереност, че ще няма да търсим заместник на Антон. Няма да има рекастинг. Дори не мога да си го представя. И смятам, че Антон заслужава най-доброто..." – цитира Абрамс The Hollywood Reporter.

Продуцентът признава, че създателите на франчайза обмисляли варианта с „убийството“ на персонажа, но окончателно решение все още няма. "Мислех, много за това, работим по този въпрос, но все още е твърде рано да се правят заключения.", казва той.

Премиерата на третата част от космическата история на "Стар Трек: Отвъд" беше в сряда на фестивала Comic Con, а от днес е по кината. В научно-фантастичния филм играят Антон Йелчин, Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана, Карл Ърбан и Саймън Пег.

The Daily Mail, цитира актрисата Зоуи Салдана след трагичната смърт на Йелчин. "Той бе само на 18 години когато се срещнахме, той беше най-младият от екипажа и ми се стори, че той е най-мъдрия от нас, това е ужасна загуба и ние скърбим. Той е незаменим и добър човек и  обичаше това, което прави. "- каза тя.

27-годишният Антон Йелчин загина в началото на юни, при нелеп инцидент. Той бе смазан от собствения си SUV на алеята към неговата къщата. Колата се спуснала надолу по хълма и притиснала актьорът до стълб с пощенска кутия. Американските власти водят разследване по случая.