Загиналият Антон Йелчин мразел да го наричат руснак

27-годишният американски актьор от руско-еврейски произход признал приживе в интервю, че Русия е "трудна страна."

Холивудския актьор Антон Йелчин, който стана известен с участието си в много от американските блокбъстъри, трагично загина под колелата на собствената си кола. 

Синът на известните съветски фигуристи Виктор Йелчин и Ирина Кокорин се считал за истински американец и силно се дразнел когато го наричали руснак. В едно от последните си интервюта, актьорът признава:

- Да се считам за руснак е глупаво. В края на краищата, съм доведен в Америка, когато бях само шест месеца, живял съм тук през целия си живот и се чувствам американец. Обичам тази страна. Америка е дала на мен и моите родители абсолютно всичко възможно. Мисля, че са постъпили правилно напускайки Съветския съюз.

Актьорът признава, че в СССР семейството му не е живяло лесно и затова решили да имигрират. Родителите на звездата - талантливи фигуристи по неговите думи, не получили шанс да направят кариера и имали много трудности и проблеми, дължащи се на затворения режим на живот в страната. 

Например, Антон Йелчин разказва, че те не били допуснати до олимпийските игри и други големи събития, заради което спортистите трябвало да продават вещите и покъщнината за да имат пари да преживяват.

"Кланът Йелчин не голям" - казва актьорът. Цялото семейство се премества в Америка. Между другото, в допълнение към семейството на Йелчин все още има известни и креативни хора. Актьорът е племенник на известния американски деятел в изкуствата, художника Евгений Йелчин. Негови картини са изложени в галериите за съвременното изкуство. 

Според разказите на Антон Йелчин, въпреки скептичното отношение към Русия, в семейството му всички се стараели да говорят на руски, четяли руски класици в оригинал, а той винаги е искал да разбере "сложната Русия."

Антон Йелчин е искал да се снима и в руското кино. Особено с режисьора Александър Сокуров, работата с когото, за съжаление, остана несбъдната мечта за актьора. 

Антон Йелчин е изиграл около 40 роли.