Мишел Обама: Единствено Хилари Клинтън има качества да бъде президент

Начало на Националния конгрес на Демократическата

Започна Националния конгрес на Демократическата партия, на който трябва да бъде обявена номинацията на Хилари Клинтън за кандидат за президент на демократите. Форумът във Филаделфия събра 5000 делегати, съобщи Нова телевизия.

Неуспелият кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори Бърни Сандърс даде силна подкрепа за Хилари Клинтън. Той заяви, че тя трябва да е следващият президент на САЩ.

По-рано избухна скандал със съобщения между ръководители на партията, които изтекоха с помощта на хакери в сайта на „Уикилийкс“. В тези съобщения лидери демократи споделят своите резерви относно кандидатурата на Бърни Сандърс. Впоследствие те се извиниха на Сандърс, а председателката на Демократическата партия на САЩ Деби Васерман Шулц заяви в неделя, че ще подаде оставка от поста си в края на партийния конгрес.

„Уикилийкс” публикува около 20 хиляди вътрешнопартийни съобщения, разкриващи евентуален опит да се дестабилизира Бърни Сандърс в първичните избори за Белия дом.

Подкрепата си за Хилари Клинтън заяви и първата дама на САЩ Мишел Обама.

„Благодарение на нея моите дъщери и всички наши деца считат за нещо очевидно, че жена може да се кандидатира за Белия дом. Има само един човек, на който аз бих доверила тази длъжност. Само един човек, който според мен притежава необходимите качества, за да стане следващият президент на САЩ. Този човек е Хилари Клинтън“, заяви Мишел Обама.