Улица в "Меден рудник" се превръща в четирилентово шосе

Мисия Бургас

29-07-2016, 11:29

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

С уникален спортен комплекс ще се сдобият жителите на "Меден рудник"

Реконструкцията на улица "Кооператор" ще бъде завършена до края на тази година

Община Бургас преполови работата по реконструкцията на улица "Кооператор" в "Меден рудник". Тя ще придобие статут на околовръстен път, осигуряващ удобна връзка с бул. "Захари Стоянов", по който се осъществява движението от комплекса към останалите райони на града и обратно. Така шофьорите ще имат още една алтернатива на разположение, за да не се струпва целият автомобилен поток в централната част на "Меден рудник", където са разположени училища, детски градини, търговски зони, паркове и спортни съоръжения, респективно там има най-много пешеходци и предпоставки за инциденти на пътя.

Проектът за реконструкция на "Кооператор" е финансиран със средства от новата оперативна програма "Региони в растеж". Улицата, която не беше ремонтирана от десетилетия, ще е с нов габарит и става четирилентова. Настилката на уличното платно е от асфалт. Изграждат се нови тротоари, каквито досега нямаше. По цялата дължина ще бъде монтирано и ново улично осветление.

Реконструкцията на улица "Кооператор" ще бъде завършена до края на тази година. Тя надгражда изпълненото от Общината строителство на новата вътрешна магистрала на "Меден рудник" /т. нар. Източна районна артерия/ и е част от програмата й за осъвременяване на системата от транспортни връзки в огромния жилищен комплекс.