Полицаи задържани за каналджийство

При задържането им са открити големи суми в различни валути и пушки на стойност 40 хиляди лева

Четирима полицаи от областната дирекция на полицията в София са задържани по подозрение за организирана престъпна група, която срещу пари е помагала на каналджии, съобщава Пресцентърът на МВР. Тол такса - така го определи шефът на Вътрешна сигурност в МВР Румен Ганев. Основната цел е била превозване на бежанци от София до Драгоман. Полицаите са осъществявали пътния контрол към Калотина.

Разследването започва на 11 април по сигнал за канал за нелегално превеждане на мигранти през границата. Събрани са данни, че каналджиите системно са давали подкупи на полицаи, за да улеснят незаконната си дейност.

След това започва прилагане на срс-та. Според прокуратурата е станало ясно, че в извънработно време полицаите и сами са организирали превозването на мигранти.

Георги Жеков, който е заподозрян за ръководител на групата, е задържан в момента, в който е приемал 150 белязани евро от каналджия. Групата, според прокуратурата е добре организирана с прави телефони със специални СИМ карти. У тях са открити големи суми в различни валути и пушки на стойност 40 хиляди лева.