Йордан Йовчев открива най-модерната стрийт фитнес площадка у нас

Със официалното откриване ще се даде старт и на Първият турнир по стрийт фитнес свободен стил за купата на район „Възраждане“, София

На 30 юли 2016 г. от 12:00 ч. в парк „Свети Никола“ - входа от ул. „ Цар Симеон“, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът на Дирекция ПИСТ на Столична община д-р Ирена Димитрова и световният и вицеолимпийски шампион, председател на Българската федерация по спортна гимнастика  Йордан Йовчев официално ще открият най-модерната площадка за стрийт фитнес в България с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция. Площадката е изградена от Столична община по предложение на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и по идеен проект на младежите, които се занимават със стрийт фитнес и гимнастика, които Йордан Йовчев подкрепя. Това е поредната придобивка за безплатен спорт на открито в район „Възраждане“, изградена от Столична община.  Новата спортна площадка е  част от дейностите, които Столична община  реализира в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта.

Със официалното откриване ще се даде старт и на Първият турнир по стрийт фитнес  свободен стил  за купата на район „Възраждане“, който се организира от Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout-Bulgaria и Българска федерация  по спортна гимнастика, със съдействието на Столична община, район „Възраждане“ - СО и подкрепата на Министерство на младежта и спорта, минерална вода „Банкя“ и Nestle, в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018“.

На събитието ще бъде представен и първият официално регистриран клуб по стрийт фитнес – Street Workout-Bulgaria, с председател Йордан Йовчев.