Община Добричка подпомага честването на 150 години МБАЛ

Мисия Добрич

30-07-2016, 10:30

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МБАЛ Добрич е без задължения

През 1961 година е построен старият терапевтичен корпус

От бюджета на Община Добричка ще бъдат отпуснати 1 000 лева за отбелязването на 150-годишнината от създаването на болницата в Добрич. Решението за това е на Общинския съвет.
Председателят на Организационния комитет по честването на юбилея доц. д-р Ташо Ташев посочва, че болницата в Добрич е основана през 1866 година. През 1911 година е построена сега съществуващата сграда, в която до неотдавна се помещаваше Инфекциозно отделение. През същата година с доброволни вноски, събрани от населението, започва строежът на нова болница. През 1961 година е построен старият терапевтичен корпус, в който в момента се помещават управлението, Инфекциозно отделение, Отделението по образна диагностика, Клиничната лаборатория и Медицинският център.
През 1986 година е завършен Хирургическият корпус, в който в момента се помещават останалите стационарни отделения. Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е най-голямото болнично заведение в областта и предоставя здравна услуга на населението на всички осем общини.