Пиян и друсан с "Ауди Q7" причини катастрофа и избяга, после скача на полицаите

Мъжът е в ареста за 72 часа

На 28 юли в 22:20 часа в село Горни Дъбник е възникнало ПТП. Водачът на лек автомобил "Ауди Q7", който е причинил ПТП е напуснал местопроизшествието. Водачът на другия автомобил - „Ауди А-4“ е 37-годишен от Плевен.

Напусналият е установен в село Крушовица – 33 годишен, който като видял униформените служители започнал да използва обидни реплики, закани и проявил крайно агресивно поведение. Изпробван е с техническо средство алкотест "Дрегер", който е отчел положителен резултат 1.68 промила алкохол в издишания въздух. Изпробван е и с техническо средство Drug check за употреба на наркотици и пробата е показала следи от употреба на метамфетамин.

Уведомен е прокурор от РП - Плевен. По случая са образувани бързи производства за престъпления по чл.343 „б“, ал.1 , чл.343 „б“, ал.3 и чл.325, ал.1 от НК. Извършителят е задържан до 24 часа, а по късно е приведен в следствения арест -.Плевен с постановление за задържане за срок от 72 часа на прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.