Кметът на София инспектира ремонта на бул. "Витоша"

Срокът за приключване е до средата на м. Август

Изпълнява се цялостен ремонт на бул."Витоша" в участъка от бул."България" до Южен парк с дължина 1.8 км. В момента се извършва полагане на нова пътна настилка в западната част на булеварда.
До средата на август е срокът на изпълнителя да приключи целия обект. Това каза днес при проверка на строително-ремонтните работи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери изпълнението на обекта заедно със заместник-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев и инж.Васил Начевски, директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община.
Изисквам да се контролира качеството на работа и да се спазват сроковете, каза също кметът Фандъкова. По думите й, ако се забави изпълнението, се налагат неустойки, които са в размер на 30 000 лева.
Миналата година бе извършен цялостен ремонт на участъка от бул."Витоша" от ул. "Гургулят" до бул. "България".
Сега се изпълнява следващия етап до Южен парк. Извършва се реконструкция на трамвайния релсов път, като са предвидени и шумо и виброизолацинни елементи, с цел намаляване на въздействието върху околната среда при преминаване на трамвайната мотриса.
Подменя се пътната настилка. Изпълняват се тротоари с унипаваж. Уличното осветление ще бъде изцяло обновено, като се монтира ново LED осветление.
В зоните на кръстовищата се предвижда понижаване на бордюрите и изпълнение на рампи в тротоара с тактилни плочи за осигуряване на достъпна среда на хора с увреждания и майки с колички.
Предвижда се също цялостна подмяна на рамки и капаци на шахти с нови.
Ще бъде изградена и нова велоалея, ситуирана в двата края на пътните платна, покрай бордюрите за еднопосочно движение.
Продължава работа и по вътрешно-квартални улици, като в момента се работи по ул."Цар Асен" в "Триадица". Предстои да започне работа по ул."Стефан Сарафов".