Играят "Дон Кихот" на плажа пред Двореца

Гостуват и солисти от Държавния театър за опера и балет от руския град Красноярск

"Дворецът" в Балчик ще бъде открита сцена за балета по музика на Лудвиг Минкус и едноименния роман на Мигел де Сервантес "Дон Кихот", съобщават от държавния културен институт. Спектакълът на Държавната опера-Варна ще бъде представен на 6 август и е вторият голям проект на открито на културния център "Двореца".
Край морето ще се представят солистите от Държавния театър за опера и балет в гр. Красноярск, Русия, и балета на Държавна опера - Варна. Хореографията на постановката е дело на заслужилия артист на Русия Сергей Бобров, който в продължение на 20 години е бил водещ солист на Болшой театър. Сега той е артистичен директор на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и главен балетмайстор на Държавната опера във Варна. "Дон Кихот" е много специално балетно произведение, което не следва буквално романа на Сервантес, не остава статично и непрекъснато се развива", споделя Сергей Бобров.
"Дон Кихот" е един от най-популярните балети, които се играят във всички театри по света. Интересът към него се дължи както на познатия сюжет от прочутия роман на Мигел де Сервантес, така и на темпераментната, весела и завладяваща музика на Лудвиг Минкус, посочват от държавния културен институт "Двореца". Входът е с билети.