Осъдиха двама от ултрасите на "Цървена звезда"

Сърбите са постигнали съдебни споразумения, които не подлежат на обжалване

Районен съд – Несебър одобри внесените от Районната прокуратура  две споразумения, с които обвиняемите Неманя Стеванович и Урош Йелисавич се признават за виновни.
Обвиняемият сърбин Урош Йелисавич на 31 г., който е неосъждан до момента, по професия художник, се е признал, че на 26 юли по хулигански подбуди е причинил на Г. Х. лека телесна повреда, изразяваща се в цепковидна контузно-разкъсна рана на главата и затова, че на същата дата е нанесъл на М. Т. лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане с травматичен оток, травми по лигавицата  и повърхностни охлузвания по лявото коляно.
За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 г., като за всяко от деянията Йелисавич е приел да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на по 3 м., изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 г.
Обвиняемият Неманя Стеванович на 30 г., неосъждан и безработен пък се е признал за виновен в това, че на същия ден е причинил на полицейски служител – Д. Г. от РУП Бургас, лека телесна повреда, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М. П. лека телесна повреда, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил теменна рана.
На основание чл. 23 ал. І от НК, съдът е наложил едно общо наказание за извършените две престъпления, а именно по-тежкото такова – „лишаване от свобода“ в размер на 5 м., изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 г.
Определенията на Районен съд Несебър, с които са одобрени споразуменията и по двете дела са окончателни, имат силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежат на обжалване.