Сергей Лазарев пя на гей прайда в Стокхолм (видео)

Руският участник от „Евровизия“ изрази подкрепа и благодарности към ЛГБТ общността

Сергей Лазарев, който през май в Стокхолм буквално изпусна от ръцете си статуетката на  "Евровизия" от украинската певица Джамала, се върна за няколко дни в столицата на Швеция. Руската звезда предизвиква фурор с появата си по време на концерт част от събитията на провелия се в Стокхолм гей прайд. Шведския форум  се счита за едно от най-големите ЛГБТ събития в Европа, по време на което се провеждат традиционните паради и големи концерти на звезди.

Лазарев, който изпълни своя хит You are the only one беше шумно аплодиран от ЛГБТ-публиката, запълнила огромното пространство на Прайд парк, където се проведе събитието.

Въпреки представите на европейците за хомофобското настроение в Русия, певецът порази всички с особена дружелюбност. Лазарев произнесе от сцената думи на благодарност и подкрепа към представителите на сексуалните малцинства, пише LifeNews.

В ексклузивно интервю след речта си, Лазарев каза, че посещението му ма гей парада е част от по-голяма промокампания в Европа, след като от руския артист се интересуват най-големите звукозаписни компании в Скандинавия.

„Това участие е организирано от моя лейбъл Юнивърсал", разпространяващи новия ми сингъл, Breaking Away в скандинавските страни, - обясни Лазарев. - Стокхолм Прайд е един от най-големите летни фестивали в Швеция, където хората идват от цяла Европа, независимо от своята ориентация. 

Щастлив съм да се върна в Стокхолм, Швеция, и много се радвам, че имам възможността още веднъж да благодаря лично на Европейската публика, включително ЛГБТ общността за тяхната подкрепа и за факта, че са гласували за мен на "Евровизия". По същата причина бях на посещение в Гърция, където участвах на наградите Mad. Предстои ми промотурне в Естония, Беларус и Азербайджан.“.

Коментирайки отношението си за изпълнението си пред гей публика, Лазарев каза, че не вижда разлика между тях и концертите за обичайната аудитория.

„Радвам се, че имам различна аудитория от различни националности, религии и сексуални предпочитания. Обичам и ценя всеки един от своите почитатели.“, сподели Сергей Лазарев, за който се говори, че е доста по-близък с ЛГБТ общността от обикновено приятелство и чувство на толерантност.