Целувка с Кончита Вурст вбеси руски депутат хомофоб (ВИДЕО)

Виталий Милонов нарече руската представителка „евроизвращенка”

Руското интернет пространство активно дискутира видео, в което руската представителка на тазгодишната „Евровизия” Полина Гагарина и Кончита Вурст се снимат заедно и си разменят приятелски целувки.

Не е изненадващо, че скандалния депутат и заклет хомофоб Виталий Милонов не можа да запази мълчание и отново изрази гневът си, като нарече руската певица "евроизвращенка".

Полина Гагарина се класира за финала на „Евровизия” на 23-ти май, след като с още 9 участника се пребори за това право на първи полуфинал вчера.

Причината за поредния скандал покрай Кончита Вурст е кратко видео, което Гагарина публикува в Instagram с текста "Кончита дойде сама след репетицията и изказа огромен брой комплименти ... Nice! Cool Красива, невероятна, каза накрая!”. Във видеото двете певици се прегръщат и обменят приятелски целувки по бузите.

Безобидните за повечето хора прегръдки на Гагарина вбесиха депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург, Виталий Милонов. Той е убеден, че певицата не е имала право да прегръща брадата си колежка на сцената.

"Никой няма право да нарича тази жена (Полина Гагарина б.а.), тази изпълнителка, представител на Русия. Тя няма никакъв мандат от Русия. Ако тя е изпратена от богати мениджъри и ПР-и, това означава, че тя е представителка на мениджъри, ПР-и и продуценти. Но в никакъв случай, не на Русия.  Не смей да излагаш Русия прегръщайки се с евроизвратеняци." Цитира депутатът радио „Говорит Мосва”.  

Според хомофоба Милонов, Русия като цяло трябва да се откаже да участва в музикалния конкурс: "Ние сме като  папуасите, които забавляват фермери и плантатори, танцувайки с полички от банани. Ето как изглеждаме в очите на "Евровизия" - заключва той.

Припомняме, че победата на травестита Кончита Вурст (истинско име - Томас Нойвирт) на "Евровизия-2014" зареди серия от скандали, не само в шоу-бизнеса, но и в политиката.

Не остана настрана, дори и Руската православна църква. Според духовенството, победата на подобен субект на международния конкурс е крачка към изоставяне на християнската идентичност в Европа.

В същото време, в резултат на скандалния си успех, Кончита получи възможност да пее пред Европейския парламент, срещна се с Банки Мун в централата на ООН във Виена и дори дефилира като  булката в шоуто на Жан Пол Готие по време на Парижката седмица на модата, не на последно място Кончита подписа договор с прочутото кабаре „Крейзи Хорс” в Париж.

На полуфинала снощи до финал бяха класирани Русия, Естония, Гърция, Унгария, Румъния, Грузия, Сърбия, Армения, Албания и Белгия.

Вторият полуфинал е утре (21 май), а финалът е на 23 май. Тогава към общо 20-те финалисти ще присъединят и членовете на голямата петорка - Германия, Великобритания, Франция, Испания и Италия, плюс Австрия и страната специален гост Австралия, които не преминават през етапа на квалификациите.