Уникални скулптури от дърво украсиха село Ясна поляна

Животът

03-08-2016, 09:31

Снимка:

iprimorsko.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ясна поляна се превръща в галерия на открито

В продължение на двадесет дни талантливите творци обработваха масивни дървени трупи

Ясна поляна се превърна в център за майстори на длетото за 27-ми път.  В поредното издание на Националния симпозиум по скулптура в дърво заедно със скулпторите се трудиха и техните млади последователи в традиционния Детски пленер по живопис.
Двадесет дни петимата скулптори Иван Чолаков, Никола Диков, Кристина Йосифова, Николай Мартинов и Снежана Симеонова обработваха масивни дървени трупи, превръщайки ги в красиви шедьоври. Талантливите майстори сътвориха уникални фигури, които вече красят музея на открито в Ясна поляна.
Паралелно с уникалното скулптурно изкуство се проведе и Детски пленер по живопис. Над 35 малки художници, вдъхновени от природата на приморското село сътвориха красиви творби на лист хартия. Освен художествените си заложби, малчуганите демонстрираха талант и в работилницата по приложни изкуства. С помощта на ръководителите Мария Кръстева и Мария Шурелова детският пленер се превърна в истински празник за младите творци. Връчване на грамоти и награди, приятни изненади и забавления бяха емоционална част от арт срещата.
Националният симпозиум по скулптура в дърво от десетилетия е утвърден в културния календар на община Приморско. Негови организатори са Община Приморско, Съюза на българските художници, кметство Ясна поляна, НЧ „Л. Н. Толстой 1926″ и художникът – скулптор Никола Диков.