Нудисти вдигат купон на Златните

Съмнителни типове дебнели туристите и ги снимали, а после продавали фотографиите на списания

Единственият нудистки бар и плаж по Черноморието се стягат за празничното парти, което е всеки първи уикенд на август и се пада тази неделя на 6-и. За купона се чакат гости от цял свят.

Дрескодът за мероприятието, което със сигурност ще се вихри три дни и три нощи, е "Без бански ", който не важи само за спасителя край морето и персонала в бара, докато им тече работното време, пише "Труд".

Но в него, както и през всеки делничен ден се присъединяват и така наречените текстилци, както ги нарича Галин Герчев-Геро, председателят на Българската натуристка федерация.

Той държи официалния плаж на нудистите на спирка "Панорама " в най-северния край на Златните, а барът му осигурява мирното съвместно съжителство на голи и облечени летовници.

Цените са далеч по-евтини от тези в скъпарския морски курорт и са същите като по крайбрежната алея на Варна през сезона. Кафето е 2,50 лв., голяма и малка бира по 3,50 и 2,50 лв., порция цаца е 6 лева, а пресен сафрид - по 9 лева. За сянка се плаща по 5 лева, колкото и за шезлонг, или почти два пъти по-евтино от тези екстри в Златните.

Нуди партито ще започне от петък и ще продължи до неделя с техно и рок музика, ще се лее бира на корем, може да има конкурс „Мис и Мистър Нуди“, разходка с лодка нощем или сърф, а през деня спортни и интелектуални състезания.

Нудизмът е кауза, свобода без предразсъдъци и безкрайна любов към природата, казва Геро. За голите туристи, които обаче не са нудисти, на входа има строг фейс контрол, защото през годините са се промъквали различни съмнителни типове, вадят фотоапарати и правят снимки за порно сайтове.

Всяка една дама тук се чувства по-защитена откъдето и да било другаде, категоричен е домакинът. Също назад в годините араби дебнели като папараци, а някои от тях питали на каква цена вървят голите жени на плажа.

Най-многобройни на нудисткия плаж са българите, някои от които идват всяко лято от 20 години насам и изкарват тук семейната си почивка. Пълно е с германци, руснаци, поляци , унгарци, а напоследък с ливанци, американци и туристи чак от Нова Зеландия. Идват цели семейства от Турция, дори от Саудитска Арабия.