Томислав Дончев ще координира провеждането на президентските избори

Политика

03-08-2016, 13:19

Снимка:

Facebook/Томислав Дончев

Автор:

Иван Гергов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентските избори - на 6-и ноември

Томислав Дончев: Чужди компании се интересуват от АЕЦ Белене

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира провеждането на изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на президентските избори и на провеждания паралелно с тях национален референдум, реши днес на правителството, информира пресотдела на Министерски съвет.

В задълженията на Дончев влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Вицепремиерът е ангажиран и с внасянето на проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист по чл. 15, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Ангажирани в дейностите около изборите са и финсовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Румяна Бъчварова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и външният министър Дание Митов.

Владислав Горанов трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Министър Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

За организацията, подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум извън страната отговаря министърът на външните работи Даниел Митов.