Оставят в ареста наркодилъра Кънчо Кънчев

Заловили го като кара дрогиран „БМВ“

Районната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа известният наркоразпространител Кънчо Кънчев и му повдигна две обвинения – за държане на високорискови наркотични вещества – хапчета със съдържание на метаамфетамин  и  марихуана, както и за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

След изтичане на първоначалното му задържане, Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение“ Задържане под стража“ спрямо Кънчев в районния съд в града. 26-годишният мъж е осъждан като участник в група за разпространение на наркотици, известна като „Монопола“. 

На 3 август около 1,15 часа след полунощ  управляваното от Кънчев „БМВ“ било спряно от полицейски служители. В автомобила са открити три хапчета  със съдържание на амфетамин, метаамфетамин и тетрахидроканабинол, мобилна везна и найлонов плик с кристално вещество. Малко по-късно, близо до мястото на проверката на колата на Кънчев, полицията намерила пакет с 50 грама суха тревиста маса, която според полевия тест е реагирала на марихуана. Кънчев е тестван с дрегер за алкохол или употреба на наркотици, който показал, че управлява колата под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.