Светът празнува Международния ден на бирата

Празникът възниква през 2008-а в Калифорния

На 5 август се празнува Международният ден на бирата. Любителите на кехлибареното пиво отбелязват събитието за осма поредна година.  Празникът възниква през 2008-а в Калифорния, а днес се чества в 50 държави в общо 207 града на 6 континента. Според организаторите на празника тази година той ще включва 334 събития в 193 града и 46 страни. Сред тях са в Австралия, Бразилия, Канада, Коста Рика, Англия, Франция, Германия и др. България също ще отбележи Деня на бирата.

Барове в цялата страна са подготвили специални изненади за клиентите си, включващи много игри и награди, свързани с любимата на милиони хора напитка.

По традиция на тази дата хората се събират да пият бири или измислят други интересни инициативи – в Калифорния например си организират екскурзия с влак, която включва посещение на 6 кръчми за един следобяд.

Местата обаче, в които се събират хората да почетат този ден са много разнообразни – барове, клубове, пивоварни, бирарии, изискани ресторанти, дори задните дворове по цял свят се изпълват с ентусиасти да отбележат важния повод подобаващо.